TOCATES ORIGINALS PER A DOLÇAINA

TOCATES ORIGINALS PER A DOLÇAINA
Ficha técnica
Editorial:
ONADA EDICIONS
Año de edición:
Materia
MÚSICA
ISBN:
978-84-17638-96-2
Páginas:
112
Encuadernación:
Rústica
Disponibilidad:
Disponibilidad inmediata

20,00 €
Comprar

Us presentem un recull de seixanta-cinc melodies escrites per l’autor per a ser interpretades amb dolçaina a una o dues veus i per a ser tocades en les manifestacions festives de la ciutat de Morella: retaules, cercaviles, etc. Han estat escrites entre 1980 i el maig de 2020. La pandèmia i el subsegüent confinament, que, a més del patiment i la preocupació, ens van regalar bona cosa de temps lliure, han servit per acabar-ne i completar-ne algunes i fer-ne alguna de nova. S’han interpretat, moltes per primera volta, al balcó de casa —no podíem eixir— uns minuts abans de les vuit de la tarda justet al punt de l’aplaudiment veïnal, des del 16 de març fins al 2 de maig, sense repetir-ne cap.
Algunes d’aquestes melodies ja són de domini públic, com El carrer de les Calçades, que ja sona per tot el País Valencià, La plaça de la Font, dedicada per l’autor als dolçainers de Vilafamés, i altres que ja fa temps que interpreten els dolçainers de Morella, entre elles una que tenen dedicada i que porta per títol Gaiteros de Morella.
La intenció és deixar constància escrita d’un conjunt de tonades dolçaineres que ja fa temps que sonen i altres que no s’han sentit mai, perquè puguen interpretar-se en l’àmbit de la música festiva popular. També es pretén donar una certa continuïtat a l’estil dels dolçainers de Morella, atés que en algunes de les melodies es refan fragments que l’autor recorda de menut, quan sentia tocar les cercaviles a Elías Royo Garrafa.