TÈCNICA I TOTALITARISME. DIGITALITZACIÓ, DESHUMANITZACIÓ I ELS ANELLS DEL PODER GLOBAL

TÈCNICA I TOTALITARISME
Ficha técnica
Editorial:
FRAGMENTA
Año de edición:
Materia
FILOSOFÍA
ISBN:
978-84-17796-74-7
Páginas:
190
Encuadernación:
Rústica
Disponibilidad:

18,00 €

La tecnologia és com el foc. Si la fem servir com una eina, amb contenció, és ben útil. Sense contenció, però, el seu efecte pot ser devastador. Tota nova tecnologia transforma les relacions humanes i les relacions de poder.
Les noves tecnologies digitals ¿no tenen alguna cosa de l’Anell de Poder de Tolkien, que sedueix i —alhora— atrapa i fa que la persona sigui vigilada i explotada a distància? L’Anell de Poder de Tolkien té una inscripció oculta que només es veu en contacte amb el foc. Quan s’encén la digitalització del món, ¿què hi veiem: «seguretat, eficiència i progrés» o «control, vigilància i deshumanització»?
A partir de la confluència entre el coneixement científic (la psicologia, la neurociència, la sociologia de les noves tecnologies, la història de la ciència) i humanístic (l’univers literari de Tolkien, la intuïció poètica de Rilke, l’anàlisi del totalitarisme de Hannah Arendt, la filosofia d’Agamben), Tècnica i totalitarisme analitza i confronta les propostes, cada vegada més influents, que redueixen els éssers humans a dades i algoritmes i que ens preparen per acceptar ingènuament una nova forma de totalisme tecnocràtic.


Tècnica i totalitarisme convida, alhora, a redescobrir el valor de l’existència, única i irrepetible, de cada ésser humà.

Otros libros del autor

PANDEMIA I POSTVERITAT
SI'AHL / TED PERRY: CADA PART D'AQUESTA TERRA ÉS SAGRADA PER AL MEU POBLE
SI'AHL / TED PERRY: CADA PARTE DE ESTA TIERRA ES SAGRADA PARA MI
QÜESTIÓ DE VALORS
BUENA CRISIS -EN